onsdag 27. juli 2011

Hetsing av Blomsterhandlere.

I det siste har det vært en del hets av blomsterhandlere. Folk skriver at vi er griske og har liten respekt for medfølelse, sorg osv.
Jeg kan være enig i at stykkprisen for roser kan bli i overkant i perioder, og som regel ser vi dette i julen og spesielt på Valentines day, og det er diskusjoner og misnøye hver gang. Dette kan vi som står å selger, til fingrene blør og toalettbesøk og næring får vente til vi skal hjem ÅTTE TIMER etter begynt arbeidsdag, la gå inn det ene øret og ut det andre for så å glemme det. Men når folk begynner å kalle oss stygge ting og beskylde oss for å være griske i en tid som denne ser jeg rødt. Vi er også mennesker og absolutt ingen maskin. Vi har faktisk følelser vi også. Å lire ut av seg dritt til en medarbeider i blomsterbutikk fører ikke til annet enn forsuret miljø og undring over hvilket ben du som kunde sto opp med i dag.

De fleste blomsterbutikker har fått ekstra levering og kalt inn flere medarbeidere for at dere skal få kjøpt blomstene deres. Også er det sånn at det faktisk er tomt for de blomstene som er til normal pris og isteden for å ikke ha noen ting som helst bestilles første sortering, for om vi ikke har roser så blir dere sure og misfornøyde da også. Første sortering er ikke billig, det er faktisk veldig dyrt og koster det hvite ut av øyet innimellom og jo mindre de har på lager jo dyrere blir det.
Det har seg jo sånn at vi også må ha så butikken går rundt, vi skal også betale moms av alt vi selger, betale husleie og vi som jobber der skal også ha betalt. Og når vi må ha fler på jobb enn normalt betyr det mer penger ut i lommene til arbeiderne (ikke at jeg ikke liker det, det er jo ganske fint å få noen ekstra timer.)
Så til dere som mener vi er griske: Man blir ikke rik av å være i blomsterbransjen. Dette gjør vi fordi vi elsker jobben vår. Gleden av å sette sammen en fin bukett eller lage en dekorasjon betyr mye for oss. For ikke å snakke om å se fornøyde mennesker fordi vi klarer å avdekke behovet og selge dem noe de er svært fornøyd med.
Så vær så snill å ikke ødelegge arbeidsgleden vår med hets fordi prisene stiger. Dette er ikke noe vi velger selv...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar