søndag 12. desember 2010

Middag, kake og kattelek hjemme på en vanlig Lørdag

I dag har jeg vært hjemme hos mamma og spist middag og kake og selvfølgelig "tvangskost" to katter. (Pia og Bajas) prøvde å få Pia til å leke med meg også. Hun lekte litt, og da ble jeg litt overrasket over hvor forsiktig hun var. Ikke klorer hun og ikke biter hun, og om hun skulle finne på å "bite" er det bare lett smaking på deg. Hun har jo ikke noen hjørnetenner oppe stakkars, men jeg hadde ventet meg litt mer biting.
I forhold til miss som tok en hver sjans til å leke og virkelig bet og klorte når hun lekte, er ikke Pia særlig leken av seg. Pia er rolig og kommer å sikler på deg i sofaen og er redd for å gjøre deg vondt i motsetning til miss som satt bak et hjørne å ventet på at noen nakne tær skulle gå forbi. Og løp alt hun orket fra stua og inn på kjøkkenet for så å legge inn en ekstra sving oppover døra inn til vaskerommet. Da var det bare å gå å ta på seg sokker, for da var Miss på krigsstien. Og sånn holdt hun på til hun var ganske gammel. Miss lekte hele livet og kunne finne på å løpe etter ei fjær på en snor selv da hun var gammel og grå. 
En skjelden gang kan jo Pia og Bajas finne på å rive ned huset og virkelig herje løs. men de tar aldri noen andre enn hverandre, og de ser ikke på oss som lekekamerater sånn som Miss gjorde. Noe av grunnen er kanskje fordi Miss var katt alene, og Pia og Bajas har jo alltid hatt hverandre. 

Det med lekingen har jo forandret seg med tiden. Da Bajas var liten var det jo Miss som var målet. Han lekte med halen hennes og plaget henne en smule, men Miss var en snill fostermor og lot han holde på. Også ble han stor og da rev de to ned huset sammen. Så kom Pia som bare var 6 uker gammel. Og bajas var så redd for den lille at han nesten gjorde på seg før han spant ut hver gang hun kom løpende for å leke. Og sånn var det helt til Pia ble ganske så voksen. Pia drev med sposrten skremme livet av Bajas ganske så lenge. Og når hun ikke gjorde det, vasket hun den gamle i ørene. Miss og Pia var ganske så søte der de lå ved siden av hverandre i sofaen.
Nå har det blitt  Bajas som vil leke, men er desverre litt vel hardhendt for Pia, så Pia vil ikke leke så mye som Bajas vil.

Tine

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar